Кметът на Перник Станислав Владимиров, други представители на местната власт и

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров, други представители на местната власт и
Коментари Харесай

Прокурорски син провокира протест на кмет и перничани

Кметът на Перник Станислав Владимиров, други представители на локалната власт и поданици на града се събраха през днешния ден на митинг поради безчинставата на 18-годишния Васил Михайлов, който е наследник на зам.-окръжния прокурор Бисер Михайлов. Гневната реакция е предизвикана от нечовечен побой над локалната футболна легенда и сегашен треньор Румен Андонов. 

" В събота към обяд брачният партньор ми минава през площада, вървейки към колата. Вижда отдалеко, че до светофара стои едно момче. То му споделя " О, здрасти тренер! ". Усмихва се и му подава ръка. С другата ръка стартира да му нанася удари в главата с бокс ", описа брачната половинка на потърпевшия пред bTV. Софийският областен съд през днешния ден разпореди най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража "  на Михайлов.

Първоначално младежът е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 9 април към 04.00 ч. в непосредственост до детска площадка в Перник  той нанесъл голям брой удари с юмруци и ритници в региона на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е осъществено по хулигански подбуди без персонален претекст. След това обвиненият се заканил с ликвидиране на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, оповестяват от държавното обвиняване. Днес Михайлов е упрекнат и за това, че на 11 април към 14,00 часа наоколо до заведение в Перник  е нанесъл голям брой удари с юмруци в региона на главата на Р.Н., в резултат на което му предизвикал телесна щета. Според прокутратурата действието също е осъществено по хулигански подбуди.
  " Чувахме клюки, само че, за жалост, никой не ми беше споделил за този човек. За благополучие, откакто мъжът стана обществено прочут, перничани добиха храброст и описаха и за други случаи на експанзия ", показа кметът на Перник Станислав Владимиров. Окръжният прокурор на Перник Галина Антова отхвърли държавното обвиняване досега да е бездействало във връзка с сина на своя сътрудник. " Това, което мога да кажа е, че прокуратурат прави всичко. Взети са всички ограничения за осъществяване на законосъобразно следствие по всички досъдебни производства. Отведена е цялата районна прокуратура. Няма да има изговаряне на нито един прокурор от региона на Перник , тъй като по този начин е по закон ", разяснява Антова пред bTV.
По нейни думи 18-годишният Михайлов не живее в едно домакинство с татко си. " Не мога да кажа, че някой от прокуратурата или от полицията не са си свършили работата и да има оказано давление ", безапелационен е окръжният прокурор на Перник ,

Самият Васил Михайлов отхвърля да е нападал някого. " Уж съм го блъснал няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напъвам поради някакъв си старец. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може и да се е спънал ", отбрани се той.

След побоя със фамилията на потърпевшия се свързват и други хора, които им изпращат видео, на което се вижда същият юноша да бие и други перничани. " Това може да е монтаж, такива неща аз не върша. Не знам дали сте чували за фотошоп, за монтаж, за такива работи. А и то записите в съда не са доказателства ", разяснява Васил Михайлов.

Въпреки всичките обвинявания против него, 18-годишното момче към момента няма присъда. Неговият татко Бисер Михайлов все още отхвърля коментар. Той от своя страна беше задържан през 2010 година за изнудване и лихварство. По-късно обаче виновността му не беше потвърдена и през днешния ден той е зам.-окръжен прокурор на Перник. 

" Първият сигнал, който е регистриран при нас, е от началото на май. В регионалната дирекция пристигнаха момче и момиче, които бяха доста обезпокоени. Те описаха, че прокурорският наследник му е нанесъл сериозен побой. Показаха и видеоматериал. Поводът е бил недоразумение поради жена. Докладвахме на прокуратурата и беше формирано досъдебно произвеждане. Установиха се още сходни случаи, като има и доказателства. Има и други пострадали, само че се опасяват да приказват ", изясни пред Нова тв старши комисар Павел, Млеканов, шеф на Областната дирекция МВР-Перник.

След гневната реакция на перничани от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че " по отношение на постъпили сигнали за груби нарушавания на публичния ред и съществуване на данни за осъществени закононарушения от през днешния ден започва профилирана полицейска интервенция на територията на Перник ". За 18-годишния Михайлов вътрешното министерство съобщава, че против него има формирани 3 досъдебни произвадства.

Първото е от 12 май, по което е открито, че е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първичните процесуално-следствени дейности е получена информация за още три побоя с негово присъединяване. Второто произвеждане е от 29 май, откакто съгласно данни досега в пернишки ресторант, след зародил побой, младежът е предизвикал междинна телесна щета на 51-годишен перничанин. На помощ на потърпевшия се притекъл негов другар, който е създал изстрел с въздушен револвер, ранявайки 18-годишния в крайници. При дейностите на място било открито, че младежът е държал нож в ръката си.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено известие от столично лечебно заведение за признат при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно произвеждане, в хода на което е открито, че нападението е станало към 14.00 ч. същия ден пред  заведение в центъра на регионалния град. На жертвата са нанесени удари в региона на лицето. Като съпричастен е открит 18-годишнят юноша. Той е арестуван на 12 юни, като по медицински аргументи е освободен. В хода на следствието са открити и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери. На 13.06.2022 година материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Перник.

Към 15.06.2022 година трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо изговаряне, по отношение на разпределянето на наблюдаващ прокурор. На въпрос на " Сега " от Министерство на вътрешните работи обясниха, че Михайлов е арестуван за до 24 часа. По-късно от прокуратурата оповестиха, че е натрапен арест за 72 часа. Разследването по случая ще се води от Софийската районна прокуратура, написа " Сега ".
 снимка: стоп кадър, бТВ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР